Kategóriák


SzűkítésMinden Címke (2)


RSS Feed – Full
RSS Feed – Filtered

March 2016

A fiatalok munkanélküliségének leküzdése a cél

  • 2016.03.25.
  • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az Adecco idén, immár negyedik alkalommal rendezte meg “Street Day” névre hallgató programját, melynek célja, hogy világszerte több millió álláskereső munkához jutását segítsék.

 

2016. március 18. Zürich: Az Adecco, a világvezető vezető HR szolgáltatója, megrendezte a negyedik „Street Day” névre hallgató programját, hogy segítsen az álláskeresőknek a legjobb munkalehetőségek megismerésében, azok pályázásában. 53 országban, 6 kontinensen, több mint 6.700 Adecco-s szakértő osztotta meg tapasztalatait és tanácsait közel, összesen 3.500 kitelepülés, nyíltnap, workshop és tréning keretein belül. A program 2013-as indulása óta a Street Day nevű kezdeményezéssel több, mint 3 millió embert sikerült elérni.

 

Globálisan 13% a munkanélküliségi ráta, ami még mindig riasztó adatnak számít, egyúttal sajnálatos tény, hogy ez az érték egyes országokban, régiókba még magasabb; az USA-ban 15%, Európában 22%, a Közel Keleten és Észak-Afrikában pedig 30% körül mozog.

 

Az Adecco a Way to WorkTM program keretein belül március 17-én, immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Street Day nevű esemény, ahol a cég bizonyította elkötelezettségét a munkanélküliség leküzdésében. 53 országban, mintegy 670 város iskoláiban és közterein jelentek meg, hogy tanácsadással segítség a munkanélküliség elleni küzdelmet. Közel 3.500 karrier tanácsadás és szeminárium került megrendezésre, ami során az Adecco szakértők olyan kulcsfontosságú témákról beszéltek az álláskeresőkkel, mint az ideális karrierpálya, a jó önéletrajz vagy a hasznos interjú technikák. A Street Day programon ezen kívül lehetőség nyílt próbainterjúkon való részvételre és a közösségi oldalakon lévő “énmárka“ kiépítésének megtanulására a hatékonyabb online álláskeresés érdekében.

 

Az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója, Vég Ottó így nyilatkozott a március 17-i rendezvényről: „Nem egyszerű feladat a munkanélküliség elleni harc, különösen a fiatalok munkanélkülisége riasztó, ami egyértelműen közös fellépést követel. A mai fiatalok jövője a mi jövőnk, ezáltal a mi érdekünk, hogy segítsünk nekik.

Hazánkban a fővároson kívül hat vidéki városban is szerveztünk eseményeket a Street Day keretében. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is évről-évre több városban vagyunk jelen és egyre több fiatalt érünk el és tudunk nekik az álláskereséshez segítő kezet nyújtani. Az iskolai megjelenéseken, workshopok-on, irodai nyílt napokon túl, idén először, több köztéren is megtalálhatók voltak szakértőink és bár a Street Day csak egy napos volt, több mint 300 fiatalt értünk el programjainkkal.

 

A Way to Work program a Street Day után sem ér véget. A motivált és vezetői ambíciókkal rendelkező fiatalokat várjuk a Ceo1Month programunkba, mely keretében a legjobb jelentkező egy hónapot dolgozhat, közvetlenül az ügyvezetőnk mentorálása mellett. Sőt, az egyes országok legjobbjai megpályázhatják a program legnagyobb kihívását, hogy az Adecco Group CEO-ja mellett dolgozhasson egy hónapot Zürichben. A jelentkezéseket az www.adeccowaytowork.com oldalon várjuk.”-  összegezte a Way to Work program folyatását Szabó Renáta, az Adecco Kft. Marketing Manager-e. 

 

További információ a Way to Work programról, elérhető:

www.adeccowaytowork.com. 


50 ambiciózus fiatal számára nyílt meg a lehetőség, hogy kipróbálják magukat ügyvezetőként az Adecco CEO for One Month programjában

  • 2016.03.18.
  • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Egy fényes karrier ugródeszkája lehet a lehetőség annak, aki elnyeri a lehetőséget és az Adecco Group CEO-ja lehet egy hónapig közvetlenül Alain Dehaze védnöksége alatt

 

Zürich, Svájc 2016. március 1. – Az Adecco Group a világ nemzetközi hátterű HR szolgáltatója 50 vállalkozó kedvű és ambiciózus fiatal számára lehetőséges biztosít, hogy saját országában egy hónapig közvetlenül az ügyvezető igazgató mentorálása mellett dolgozzon, kipróbálva magát, mint egy multinacionális vállalat ügyvezetője. Jelentkezésre március 1-től április 15-ig van lehetőség, regisztráció után tesztek kitöltésével és egy motivációs levél feltöltésével véglegesíthető a jelentkezés. A legjobbak közül egy szakmai kiválasztási folyamat után kerül ki az a szerencsés, aki megnyeri a lehetőséget, hogy kipróbálja magát egy multi vezetőjeként. 50 országból, 50 szerencsés kiválasztott dolgozhat egy hónapot nyáron, majd közülük kerül ki az az egy, aki az Adecco Group CEO-ja, Alain Dehaze mellett dolgozhat egy hónapot.

 

A felmérések szerint ma a világon 73 millió 30 év alatti munkanélküli van, ami nagyságrendileg Németország teljes népességével egyenlő. További problémát jelent, hogy nem a gazdasági trendeknek megfelelő képesítést és tudást szerzik meg a fiatalok, emiatt bizonyos területeken kiemelkedő a munkaerőhiány, míg más területeken óriási kihívás jelenthet állást találni. A munkáltatók közel 40%-a szerint a tapasztalat hiánya az egyik fő akadály a betöltetlen állásoknál. Azért, hogy fellépjünk ez ellen a tendencia ellen, az Adecco elindította Way to Work és CEO for One Month programját. Célunk, hogy munkatapasztalathoz segítsük a tehetséges fiatalokat és javítsuk a foglalkoztathatóságukat különböző képzések segítségével.

 

A CEO for One Month program, egy egy hónapos álláslehetőség, közvetlenül az Adecco Ügyvezetője mellett 50 országban, amelynek keretében a fiatalok betekintést nyerhetnek a vezetői munkába, tapasztalatot és inspirációt szerezhetnek, ami nem csak önéletrajzukban jelent pluszt. Az 50 országban dolgozó CEO program résztvevői továbbpályázhatnak egy olyan életre szóló lehetőségre, mely során a  az Adecco Group CEO, Alain Dehaze mellett is kipróbálhatja magát. A pozíció betöltése a kivételes tapasztalatszerzési lehetőségen túl természetesen versenyképes juttatási csomagot tartalmaz. Jelentkezni idén a www.adeccowaytowork.com honlapon keresztül van lehetőség.

 

A tavaly CEO for One Month program hazai győztese, Vecsernyés Tamás így összegezte a tapasztalatait: "Nagyon örülök, hogy engem választottak ki a programra, mivel nagyon erős jelöltek voltak, akik közül bármelyikük megállta volna a helyét. Ez egy nagy kihívás volt, amely során hasznos tagja lehetem az Adecco-nak, személy szerint pedig jobban megismerhettem magam és rájöhettem, hogy miben kell fejlődnöm! Úgy érzem meghatározó tapasztalatokat gyűjtöttem és sokat tanultam.”

 

„A jövőnk a mai fiatalok képességeitől, kompetenciáitól és tapasztalataitól függ. Közös felelősségünk tehát, hogy támogassuk a pályakezdőket karrierjük elindításában képzésekkel, tanácsadásokkal illetve gyakornoki programokkal. Ez az amiről a CEO for One Month szól, a fiatalok kipróbálhatják magukat valós munkakörnyezetben, sőt, betekintést nyerhetnek az Adecco Top Management működéséről is. Alig várom, hogy idén is megismerjem a jobbnál-jobb jelölteket a programra.” – mondta Vég Ottó, az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója.

 

Még több információt a CEO for One Month jelentkezéséről és a Way to Work programról itt elérhető:

 

www.adeccowaytowork.com
www.adecco.hu/waytowork


Álláskeresők tekertek a beteg gyerekekért

  • 2016.03.07.
  • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az Adecco nemzetközi kezdeményezése a Bátor Tábort is támogatja

 

Budapest, 2016. március 4. – Az Adecco Csoport Win4Youth nevű nemzetközi támogatási programjába először került be magyar alapítvány. Az Adecco dolgozók és partnerek idén világszerte 9 alapítványért – köztük a Bátor Táborért – futnak, úsznak, kerékpároznak, hogy összegyűljön a támogatáshoz szükséges 3,5 millió kilométer. A héten megrendezett HVG Állásbörzén az álláskeresők is csatlakozhattak a kezdeményezéshez. A cég standján, egy szobakerékpáron közel 200 km letekerésével járultak hozzá a cél teljesüléséhez.

 

Idén először került be magyar alapítvány az Adecco Csoport 2010-ben indított Win4Youth nevű támogatási programjába. A kezdeményezés célja, hogy minden évben egy kiválasztott sportágban való részvétel révén lehetőséget biztosítson az Adecco dolgozók számára, hogy személyes részvételükkel támogassanak beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekeket. A kiválasztott sportág idén immár másodszorra a triatlon lett, az elmúlt évben ugyanis soha nem látott mértékben sikerült felülmúlni a kitűzött célt.

 

A program 2010-es indulása óta ez az első év, hogy a támogatásra kiválasztott 9 szervezet közé egy magyar alapítvány is bekerült. Így idén az Adecco kollégái és partnerei a Bátor Táborért, az általuk táboroztatott beteg gyerekekért is gyűjtenek” – mondta Vég Ottó, az Adecco Magyarország Ügyvezető Igazgatója. „A magyar kollégák az elmúlt években is szívüket-lelküket beleadva küzdöttek - közös kerékpározásokon, úszásokon, futásokon és spinning órákon gyűjtötték a kilométereket, de biztos vagyok benne, hogy egy magyar alapítvány részvétele miatt idén még nagyobb lelkesedéssel teljesítenek majd.”

 

Az idei kitűzött cél világszinten 3,5 millió kilométer. Ezt kell teljesíteni a 375 000 USD adományhoz, ami egyenlő arányban kerül majd szétosztásra a 9 szervezet között.

 

A programhoz az Adecco dolgozói mellett a cég partnerei, ügyfelei és beszállítói is csatlakozhatnak. Ők a tracking.win4youth.com oldalon regisztrálhatnak, majd az itt létrehozott azonosítóval tudják gyűjteni a kilométereket, legegyszerűbben a kapcsolódó Win4Youth okostelefon alkalmazás letöltésével. Családtagok, barátok akkor tudnak bekapcsolódni, ha velük legalább egy Adecco-s kolléga is sportol.

 

Az idei év első két hónapjárban már 2000 kilométert gyűjtöttek össze a magyar kollégák. Az egyéni sportteljesítmények mellett természetesen több közös megmozdulást is tervezünk, ami garantáltan megtöbbszörözi majd az elért eredményt” – teszi hozzá Szabó Renáta, az Adecco Magyarország Marketing Managere. „Az első ilyen volt a HVG Állásbörzén kihelyezett szobakerékpár, ahol az álláskereső fiatalok tekerhettek. Kollégáink számára a közeljövőben több eseményt is szervezünk, márciusban Leányfalura megyünk futni és úszni, áprilisban pedig a Velencei tónál kerékpározunk.”

 

"Megtiszteltetés, hogy a Bátor Tábor Alapítvány elsőként kerülhetett be az Adecco Win4Youth programjába magyarországi szervezetként. Gyógyító élményeket nyújtó táborainkban a részvétel minden gyermekkori daganatos vagy más súlyos betegségben érintett táborozónk számára teljesen ingyenes. Ezért van szükségünk az Adecco dolgozóinak kilométereire - futva, úszva, tekerve. Együtt életeket változtathatunk."  - Pintér András, Adományszervező, Bátor Tábor Alapítvány.