Kategóriák


SzűkítésMinden Címke (2)


RSS Feed – Full
RSS Feed – Filtered

02 February 2015

Adecco a legjobbak között

  • 2015.02.02.
  • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Élen a vállalati fenntarthatóságban


Ez év január végén jelent meg a svájci székhelyű nemzetközi befektetési specialista, a 


RobecoSAM 2015-ös „Fenntarthatósági Évkönyve”, amely a legátfogóbb nemzetközi kiadvány a vállalati fenntarthatóság területéről. A RobecoSAM éves Vállalati Fenntarthatósági Értékelésén (CSA) elért pontszám alapján a Fenntarthatósági Évkönyv 2004 óta minden évben felsorolja a világ legfenntarthatóbb vállalatait az egyes iparágakban. Az iparágán belül az egyik legmagasabb pontszámot elérő Adecco SA ez évben bekerült e neves rangsorba, továbbá kiváló fenntarthatósági teljesítményéért Silver Class díjat nyert el.

 

Az 1995-ben alapított RobecoSAM egy kizárólag fenntarthatósági befektetésekre szakosodott specialista. A fenntartható befektetési gyakorlatok iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a RobecoSAM szerepel az UNPRI (az ENSZ felelős befektetésekre vonatkozó elveinek) aláírói, valamint az Eurosif, az ASrIA és a Ceres tagjai között. A zürichi központú vállalat körülbelül 130 szakembert foglalkoztat.

 

A korábbi évekhez hasonlóan a Fenntarthatósági Évkönyv idén is gondolatébresztő pillanatfelvételeket tartalmaz a fő trendekről, kihívásokról és lehetőségekről azzal a céllal, hogy áthidalja a vállalati fenntarthatóság és a fenntarthatósági befektetések között tátongó szakadékot. Az idei kiadványban több cikk olvasható a jelenlegi vállalati fenntarthatósági beszámolási módokról, arról, hogy hogyan fejlődött a szakma és a jövőben várhatóan milyen irányba fejlődnek majd a fenntarthatósági beszámolók. Rávilágít arra is, hogy a CSA-ból (Vállalati Fenntarthatósági Értékelés) származó információk hogyan építhetőek be a pénzügyi modellekbe, és értekezik a CSA-ba beemelt új adóstratégia kritérium előnyeiről is.

 

2014-es  Vállalati Fenntarthatósági Értékelés (CSA)  számokban:

            59 iparág;

        1995 értékelt vállalat;

     93 333 feldolgozott dokumentum;

1 418 298 összegyűjtött adatpont; 

= ez a 2015-ös Fenntarthatósági Évkönyv!

 

Idén a RobecoSAM virtuálisan is megjelentette  a Fenntarthatósági Évkönyvet, amely az alábbi linkre kattintva érhető el:


The Sustainability Yearbook 2015

    • 720robeco
Tags: hirek