Kategóriák


SzűkítésMinden Címke (2)


RSS Feed – Full
RSS Feed – Filtered

Adecco Work Trends Study: a munkahelyekkel együtt a munkakeresés is mobillá válik

 • 2015.11.03.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az Adecco 2015-ös munkaerőpiaci trendeket vizsgáló nemzetközi kutatásának főbb megállapításai és ajánlásai a közösségi toborzásra, a digitális hírnévre és a jövő munkahelyével kapcsolatos trendekre vonatkozóan

 

Budapest, 2015. november 2. – Az Adecco Csoport, a világ vezető HR szolgáltatója 2015-ben is elkészítette a munkaerőpiaci trendeket vizsgáló kutatását. Az Adecco Work Trend Study legfontosabb megállapításai azt mutatják, hogy a munkakeresés egyre inkább mobillá válik, csakúgy, mint a munkahelyek. A közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik a munkakeresésében és a toborzásban, miközben olyan új trendek jelennek meg, mint a smartworking, ami nemcsak a vállalati munkakörnyezetre van hatással, de a munkáltató és a munkavállaló közti hagyományos kapcsolatot is újraértelmezi.

 

A munka világa változik, a technológiai változások egyaránt hatással vannak álláskeresés és a munkavégzés módjára is. Új trendek jelennek meg, amelyek nemcsak a nagyvállalatok, de a KKV-k munkakörnyezetét is befolyásolják. Az Adecco Work Trends Study arra kereste a választ, hogy hogyan vélekednek az álláskeresők és a munkaadók a közösségi média munkakeresésben betöltött szerepéről, mit gondolnak a jövő munkavégzéséről és az ún. smartworkingről. Az Adecco felmérésében 26 ország több mint 4.100 munkáltatója és 31.000 álláskeresője – köztük 259 magyar munkavállaló - vett részt.

 

A tanulmány rávilágít, hogy az álláskeresések kapcsán a legszélesebb körben használt csatornák szerepe – mint amilyen például a vállalati weboldal – csökken, ugyanakkor erőteljesen nő a közösségi médiáé. A professzionális felhasználás tekintetében a közösségi hálózatok között a LinkedIn a legnépszerűbb platform mind a munkaadók (61%), mind az álláskeresők (34%) körében, miközben a Facebook inkább az egyéb szociális aktivitások tere, ami tökéletes a personal branding – azaz önmárkázási – célokra. Az álláskeresők körében éles határ figyelhető meg a két közösségi média használata között. Míg az álláskeresések tekintetében a legkedveltebb a LinkedIn, addig a Facebook-on inkább azt ellenőrzik le, mit írnak, mondanak egy adott munkáltatóról. A munkaadók azonban nem tesznek ilyen éles különbséget a két platform között, de harmaduk válaszolta, hogy a felvételi beszélgetés során megkérdezi a leendő munkavállalót a közösségi médiában való jelenlétéről, és közel ugyanennyien utasítottak már el jelentkezőt a közösségi profilján szereplő tartalom miatt.

                                            

 


A kutatás szerint a legaktívabb közösségi médiát használó munkakeresők Közép-Európában élnek, 44%-uk rendszeresen használja szakmai célokra ezt a kommunikációs csatornát, ezzel szemben a kelet-európai munkavállalóknak csupán 23%-a. Ugyanakkor a munkaerő-toborzók Ázsiában a legaktívabbak a közösségi médiában, 39%-uk használja rendszeresen, míg ez az arány Kelet-Európában és Amerikában is csupán 9-10%.

 

A tanulmány megállapítja, hogy a munkavállaló esélye a munkaadóval történő kapcsolatfelvételre egyenes arányban nő a munkakereső által használt közösségi médiumok számával: ha egy hálózaton van jelen aktívan, 16% esélye van arra, hogy egy álláslehetőség megtalálja, ez a szám azonban akár 46%-ra is nőhet, ha mind az öt jelentős nemzetközi hálózatot használja (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, YouTube). Érdekesség, hogy a közösségi médián keresztül a munkaerő-toborozók sokszor veszik fel a kapcsolatot passzív jelöltekkel is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akik azt mondják, hogy „nem keresek munkát, de nyitott vagyok az új ajánlatokra” sokkal nagyobb valószínűséggel kapnak megkeresést, mint azok, akik saját bevallásuk szerint aktívan állást keresnek, de kevésbé aktívak a közösségi médiában.

 

A tanulmány megállapítja továbbá, hogy az álláskeresők sokkal inkább „mobilak”, mint a toborzók; míg az álláskeresők 65% használ rendszeresen vagy alkalmanként mobil eszközöket az online álláskereséshez, addig a munkaadók mindössze 41%-a használja ezeket az eszközöket, amikor az aktuális állásokra esélyes jelölteket keresik.

 

A tanulmány szerint a munkavégzés helye szempontjából a rugalmasság kulcsfontosságú tényező lesz a közeljövőben. Annak ellenére, hogy az álláskeresők többsége, és a munkaadók fele még sosem hallott a smartworking-ről, mindannyian erőteljes érdeklődést mutatnak a smartworking megoldások iránt. Az álláskeresők több mint fele szívesen dolgozna otthonról, hasonló számban vannak, akik előnyben részesítenének egy otthonukhoz közeli irodát, harmaduk választana közösségi irodát, és szintén egyharmaduk akár útközben is dolgozna. A hölgyek inkább támogatják az otthonról való munkavégzést, a férfiak a munkahely mobilitását részesítik előnyben, míg a közösségi és a mobil munkavégzést inkább a fiatalok választanák. Miközben a munkakeresők nyitottak a smartworking megoldások iránt, addig a munkahelyek jóval óvatosabbak ezek elfogadásában, hiszen egy részük teljesen új megvilágításba helyezi a munkáltató és a munkavállaló viszonyát.

 

A megkérdezett magyar munkavállalók 73%-a már keresett információt mobiltelefonján egy potenciális munkaadóval kapcsolatban, a smartworking és coworking fogalmát azonban itthon sem nagyon ismerik. A válaszadók 72%-a már dolgozott otthonról, 18%- használta már a coworkinget, 66% pedig dolgozott vagy akár rendszeresen dolgozik mobileszközről egyéb környezetben is, így pl. tömegközlekedési eszközön”- mondta el Vég Ottó, az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója.

 

Az Adecco Work Trends Study-t az Adecco a Milánói Katolikus Egyetemmel együttműködésben készítette el. A teljes tanulmány a következő linkről tölthető le: http://adec.co/wtshu

 

 

 

További információk:

 

Az Adecco Csoportról

A  zürichi központtal működő Adecco Csoport a HR-megoldások globális vezető szolgáltatója. A világ 60 országában több mint 5.100 irodájában 32.000 teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottal rendelkezik. Szolgáltatásai olyan széles területeket ölelnek fel, mint az ideiglenes munkaerő kiközvetítés, a tartós munkaerő elhelyezés, a munkahely váltás és a  tehetség fejlesztés, csakúgy mint a kiszervezés és a konzultáció. Az Adecco Csoport a Fortune Global 500 vállalat egyike, a  svájci bejegyzésű Adecco S.A. (ISIN: CH0012138605) szerepel a Svájci Tőzsdén (SIX) (ADEN) illetve a francia Euronexten (ADE).

 

 

Adecco Magyarország

Az Adecco Magyarországon 1991-ben alakult meg a svájci Adia leányvállalataként, az Adia SA 90%-os és az Adia Ausztria 10%-os tulajdonrészével, és 1997 óta, az ADIA és a francia ECCO globális fúziója óta Adecco néven működik. Irodáink az ország minden régiójában megtalálhatóak. Budapesten található a szellemi és vezetői munkaerő-közvetítéssel, a fizikai munkatársak kölcsönzésével és közvetítésével, illetve a speciálisan irodai munkakörökkel foglalkozó irodánk, valamint több ügyfélhez kihelyezett on-site irodánk. Közel 100 állandó munkatársunk gondoskodik ügyfeleink és munkavállalóink igényeinek kielégítéséről, így évente több mint 350 munkavállalónak segítünk állandó munkához jutni, és naponta több mint 3500 időszakos munkatárs számára biztosítunk munkalehetőséget. Az Adecco, mint a világ vezető HR-tanácsadó cége, fontosnak tartja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson megbízói részére. A munkaerő-kölcsönzésen és -közvetítésen kívül szolgáltatásaink közé tartozik a bérszámfejtés és TB-ügyintézés, a karriertanácsadás, a HR-outsourcing, a képességfelmérés különböző tesztek is.  A cég 1996-ban az ISO 9002:1994 szabvány követelményeinek megfelelő minőségbiztosítási rendszert vezetett be, amelyet 2002-ben az új, ISO 9001:2000. szabványnak megfelelően alakított át, ezzel is biztosítva partnerei számára az egyenletesen magas színvonalú szolgáltatásokat. 

www.adecco.hu

 

 

 


Az új irodanyitások időszaka volt a nyár az Adecco-nak

 • 2015.10.06.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az Adecco Kft., a világ vezető HR-szolgáltatójának évi 15mrd huf forgalmat lebonyolító magyarországi leányvállalata az elmúlt évek során több új irodát is nyitott. A vezető kiválasztással, munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó vállalat ügyfél- és jelöltkörének folyamatos bővülése és a vidéki irodai lefedettség további növelése indokolja a terjeszkedést.

 

A fejlődések eredményeképpen és további növekedés fenntartásához 2015 augusztusában Budapesten új, közös irodába költöztek a kiemelt back office pozíciókra, valamint a fizikai munkavállalók toborzására specializálódott irodák. Az összevonás egy közel 200 nm-es könnyen elérhető, reprezentatív, földszinti irodahelyiséget igényelt, amelynek a helyét– a központi irodához hasonlóan – a XIII. kerületi, Váci út 45. szám alatt található Átrium Park adja.

 

A költözéssel a management nem titkolt célja, hogy a folyamatosan növekvő ügyfél- és jelöltkört magas színvonalon és hatékonyabban kiszolgálhassák, és egyúttal könnyen elérhetővé tegyék az irodát mindenki számára.

 

Az új iroda nyitásával együtt a központi iroda is megújult, melyet, többek közt, az elmúlt fél évben rohamosan növekedő munkaerő-közvetítéssel, fejvadászattal foglalkozó terület fejlődése indokolt. Az átépítés eredményeként nagyobb és komfortosabb helyen nyílik lehetőségük a tanácsadóknak a jelöltek fogadására, interjúztatására.

 

A két budapesti irodán kívül továbbra is megtalálhatók az Adecco irodái Gyöngyösön, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Székesfehérváron, Szombathelyen és Tatabányán.

  • dsc 1944
  • dsc 1958540
  • dsc 1899540
  • dsc 1963

Eldőlt, hogy ki a 10 döntős az Adecco CEO1Month programjában

 • 2015.09.01.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

2015.09.01. Az Adecco Group, a világ egyik vezető HR szolgáltatója napvilágra hozta a fiatalokat támogató ‘CEO for One Month’ program döntőseinek nevét, akik közül a legjobban teljesítő, szerencsés fiatal közvetlenül a Group vezérigazgatójával, Alain Dehaze-zel dolgozhat együtt egy hónapig.

 

A világ egyik legjelentősebb problémájaként említhető magas munkanélküliség fiatalok millióinak nehezíti meg kilátásait. A felmérések azt mutatják, hogy a munkatapasztalat és a lehetőségek hiánya az, ami a legfőbb akadályt jelenti a karrier létra első lépcsőfokain. Az Adecco Group Way to WorkTM programján keresztül igyekszik segíteni a fiataloknak. Pályaorientációs és szakmai képzési programok által idén több mint 2.000 lehetőséget kínáltak fel fiataloknak világszerte.

 

Ennek a programnak része a ‘CEO for One Month’ is, mely tehetséges fiataloknak ad esélyt arra, hogy egy hónapon át tapasztalatot szerezzenek közvetlenül az Adecco felső vezetésének tagjai mellett. 2015-ben a kezdeményezre nem kevesebb, mint 18 000 jelentkezést eredményezett nemzetközileg. A közülük kiválasztott 34 jelölt saját hazájában dolgozhatott együtt a helyi Adecco vezérigazgatójával és menedzsereivel.

 

Egy hosszú kiválasztási folyamat eredményeként a top 10 jelölt most került kiválasztásra, ezzel elérve az utolsó kört. A világ minden tájáról érkezett 20 és 25 év közötti jelölteknek Madridban kell bizonyítaniuk különböző teszteken és kihívásokon, hogy ők a leginkább rátermettek a pozícióra. A végső befutó egyedülálló betekintést nyer a 20 milliárd euróval és több mint 32 000 munkavállalóval rendelkező Adecco Group életébe.

 

Az Adecco Group vezérigazgatója elmondása szerint már nagyon várja, hogy a saját hazájukban már alapvető tapasztalatot szerzett és a kiválasztási folyamatban bizonyított 10 döntős legjobbjával dolgozhasson együtt egy hónapon át..

 

Az Adecco Group ‘CEO for One Month’ programjának döntösei: 

 

Dick Boreel – Hollandia

Michelle Dyrby - Dánia

Claire Houston - UK

James Kaluschke - Ausztrália  

Ayumi Kunori – Japán

Ernesto Lamaina - Olaszország

Marie Lusková - Csehország   

Clémence Lemonnier - Franciaország

Hector Recio - Spanyolország

Eleni Ziaka - Görögország

 

Adecco Way to Work™

Weboldal: www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork


Hans Ploos van Amstel appointed Chief Financial Officer of Adecco Group

 • 2015.08.31.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Zurich, Switzerland, August 21, 2015: the Adecco Group, the world’s leading provider of Human Resources solutions, today announced the appointment of Hans Ploos van Amstel as Adecco Group Chief Financial Officer and member of the Executive Committee. Hans Ploos van Amstel will take up his position on September 1, 2015.

 

Hans Ploos van Amstel (50), a Dutch national, has been appointed by the Adecco Group’s Board of Directors as the new Group Chief Financial Officer. He will take up his position on September 1, 2015 and will be based in Switzerland. Hans Ploos van Amstel has 26 years’ global experience across different companies and industries. He has built an excellent track record of strong execution in retail and fast-moving consumer goods businesses, with a deep understanding of the financial markets gained working for listed and privately held global companies.

 

In his most recent position, Hans Ploos van Amstel was CFO of COFRA Group from 2009 to 2013, before acting as co-CEO of C&A Europe for a transition period until 2015. COFRA Group is a privately held company, globally active in fashion retail, commercial real estate and private equity. C&A Europe, which is part of COFRA Group, is one of the leading fashion retail businesses in Europe, with more than 1,575 stores in 21 European countries and over 35,000 employees.

 

From 2005 until 2009, Hans Ploos van Amstel was Group CFO of Levi Strauss & Co., based in the USA. Prior to joining Levi Strauss & Co., he held several leading Finance positions at Procter & Gamble (P&G) over 14 years in Saudi Arabia, Germany, Belgium and Switzerland. Hans Ploos van Amstel started his career at P&G in the Netherlands in 1989.

 

Alain Dehaze, Adecco Group CEO Designate, said: “I’m delighted that Hans Ploos van Amstel will join the Adecco team. Over the past 26 years, Hans has built a very strong international track record working on three continents and in six different countries. He has an in-depth understanding of the financial markets and broad experience in retail and fast-moving consumer goods businesses. Hans has worked with EVA concepts throughout his career, and together with Adecco’s strong finance organization, he will continue with the Group’s focus on strict financial control, our price discipline and cost leadership in order to further strengthen Adecco’s leading market position”.

 

Hans Ploos van Amstel commented: “It’s an honour for me to join Adecco, the global industry leader, and its more than 32,000 colleagues in their daily commitment to provide people with jobs and improve the world of work. We will focus from day one on Adecco’s industry-leading profitability and growth, while seizing the opportunities offered by a labour market in fast evolution”.


Újra, immár harmadszorra nyerte el a Superbrands elismerést az Adecco

 • 2015.07.28.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Adecco a legkiválóbb márkák közt

 

Idén tizenegyedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands és Business Superbrands díjakat, melyben az Adecco Kft. is a díjazottak között szerepel.

 

A Superbrands nagy hangsúlyt fektet a fogyasztók elérésére így a bizottság értékelése 2015-ben is kiegészült a GfK Piackutató Intézet által a fogyasztók körében végzett online márkaismertség és kedveltség kutatással. Az elismerés irányt szab a fejlődésre törekvő piaci szereplők számára, és a hazai márkáknak példát mutat a sikeres márkaépítéshez.

 

Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóink, ügyfeleink mindennapi választásához. A díj olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat. A díjat odaítélő bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják márkánk eddigi sikerességét és hitelességét. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.

Tags: hirek

ADECCO PLEDGES 5,000 APPRENTICESHIPS FOR YOUNG PEOPLE IN EUROPE

 • 2015.06.26.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

 

 

Adecco Way to Work TM joins the European Alliance for Apprenticeships to fight youth unemployment

 

Zurich, Switzerland, 22 June 2015. Adecco Group, the world’s leading provider of HR solutions, joined the European Alliance for Apprenticeships (EAfA) with the Adecco Way to WorkTM programme . By pledging 5,000 apprenticeships in Europe by the end of 2017, Adecco confirms its commitment to fight youth unemployment and boost young people’s employability through valuable work-based training opportunities.

 

Youth unemployment remains one of the biggest problems of our times. In April, almost 5 million young people were unemployed in Europe, with rates of 49.6% in Spain and 50.1% in Greece. Learning on the job and work-based training are the most valuable requirements to integrate people into the labour force and develop talent. Yet due to gaps in the education system, or to insufficient opportunities, too many youngsters lack the crucial experience that companies need. In 2013, the European Commission launched the European Alliance for Apprenticeships (EAfA) to promote apprenticeship schemes and initiatives across Europe by bringing together public authorities, businesses, social partners, education providers and youth representatives.

 

 With its pledge, Adecco commits to providing 5,000 young people with an apprenticeship, as defined by theEuropean Alliance for Apprenticeships over the next three years (2015-2017). By combining company-based training with school-based education, the apprenticeship model has been recognized in Europe as one of the most effective schemes to develop employable skills and facilitate youngsters’ transition from education to the labour market.

 

Adecco will meet the EAfA pledge by contributing its expertise and developing innovative solutions for both partner companies and young employees. Successful examples are already in place in countries like France, where Adecco has developed the most comprehensive offering of ‘Agency Apprenticeship Contracts’ in the country. Belgium has also recently launched a new solution with ‘’The Beginners’ Contract’, offering youngsters an internship at partner companies, followed by a temporary or permanent contract. 

 

 The announcement of the pledge was made today in Riga at a meeting of European Union Ministers in charge of Vocational Education and Training, organized under the Latvian Presidency of the Council of the European Union, in cooperation with the European Commission. Adecco was represented by Mark De Smedt, Adecco Chief Human Resources Officer, who signed the Pledge, and Clemence Lemmonier, recently appointed ‘Adecco France CEO for One Month’. They joined European social partners and Commission representatives, including Marianne ThyssenEuropean Commissioner for Employment, Social Affairs, Skills and Labour Mobility, and Detlef Eckert, Director, DGEMPL.  

 

  “Joining the European Alliance for Apprenticeships represents a further confirmation of Adecco’s commitment to tackle youth unemployment”, said Mark De Smedt. “In 2015, within the Adecco Way to WorkTM project, Adecco has already placed over 1,300 youngsters in internships and work based training opportunities. With this pledge, we go a step further and commit on apprenticeships. We strongly believe that concrete solutions to boost economic development and employment are only possible through public-private partnerships and initiatives such as the European Alliance for Apprenticeships. Together we can make a difference”.

 

 EU Commissioner for Employment, Social Affairs, Skills and Labour Mobility Marianne Thyssen commented: “With 38 new pledges from companies, social partners and other organisations, the European Alliance for Apprenticeships is today growing both in size and strength. The Alliance offers a win-win solution. For companies, it gives a way to invest in their own productivity. For young people, it provides a stronger supply of quality apprenticeships across Europe. I call upon others to follow the example of the Alliance for Apprenticeship partners: Get involved and help more young people to prepare for their future careers".   


Munkába állt az Adecco Kft-nél a CEO1Month program győztese

 • 2015.06.01.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az Adecco Way to Work elnevezésű programja idén 33 országban került megrendezésre, köztük páratlan sikerrel hazánkban is. A program Adecco Experience elnevezésű részének keretében a legtehetségesebb, legmotiváltabb fiatal egy hónapig dolgozhat közvetlenül az Adecco ügyvezető igazgatójának mentorálása mellett.  

 

Budapest, 2015. június 1. A világ vezető HR-szolgáltatójaként működő Adecco magyarországi vállalata a mai nap mutatta be azt a fiatal tehetséget, aki június hónapban a cég ügyvezetője mellett dolgozhat. Az Adecco Experience program 33 országban kerül megrendezésre, melyek közül Magyarországon lép munkába először, június elsejével a kiválasztott fiatal. Sőt, a kihívás itt nem ér véget, hiszen a 33 fiatalnak lehetősége van arra is, hogy egy hónapot közvetlenül a cégcsoport vezérigazgatója, Patrick De Maeseneire mellett dolgozzon.

 

A Way to Work programsorozat idén március 26-án, a „Street Day”-jel vette kezdetét, ahol ingyenes képzésekkel, nyíltnapokkal várta az Adecco a fiatalokat Budapesten illetve 6 vidéki irodában, melyeken több mint 100 fiatal vett részt. A program második része az Adecco Experience, ami, mint első szárnypróbálgatás nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyakorlatban tanuljanak, teszteljék magukat, és bizonyítsák a tehetségük és motivációjuk értékét.

 

Az idén negyedik évébe lépő Adecco Way to Work programunk célja, hogy munkatapasztalathoz segítsük a fiatalokat és olyan tanácsokkal lássuk el őket, amelyek javítják a foglalkoztathatóságuk és lehetővé teszik, hogy megtegyék első lépésüket a karrierlétrán.”- foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó a vállalat ügyvezető igazgatója.

 

A jelentkezés innovatívitását mutatja, hogy pályázni okostelefon applikáción keresztül lehetett, ahol a regisztráción túl három teszt kitöltése is a feladat volt. A személyes interjúkat követően AC-n, végül egy prezentációs feladaton tették próbára a fiatalokat, akik közül végül Vecsernyés Tamást választotta az Adecco Kft.

 

"Nagyon örülök, hogy engem választottak ki a programra, mivel nagyon erős jelöltek voltak, akik közül bármelyikük megállta volna a helyét. Ez egy nagy kihívás, amely során hasznos tagja szeretnék lenni az Adecco-nak, személy szerint pedig jobban meg szeretném ismerni magam és rájönni miben kell fejlődnöm! Úgy érzem meghatározó tapasztalatokat fogok gyűjteni és sokat fogok tanulni. Várom hogy Vég Ottóval és az Adecco csapatával dolgozhassak!” – összegezte Vecsernyés Tamás, az Adecco Experience program nyertese.


Street Day

 • 2015.03.27.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Budapesten és 6 vidéki városban, több mint 30 tanácsadó segíti a fiatal álláskeresőket

 

Budapest, 2015. március 26. Az Adecco, a világ vezető HR szolgáltatója ismét segítő kezet nyújt a fiatal álláskeresőknek és pályakezdőknek a munkaerőpiacon. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Street Day nevű eseményen az Adecco cégcsoport munkavállalói világszerte kimentek az utcára, tanácsadásokat szerveztek, hogy a közel 1000 program keretében adjanak útmutatást az érdeklődőknek.

 

Napjaink egyik legégetőbb problémája a munkanélküliség, mely különösen a fiatalok körében riasztó tény, nem csak Magyarországon. Világszinten több mint 200 millió munkanélküli él, melynek közel 40 százaléka 25 éves vagy ennél fiatalabb, ugyanakkor csak Európában és az Egyesült Államokban 8 millió betöltetlen állás várja a megfelelő szakembereket.

 

A március 26-án megrendezett Adecco Street Day elnevezésű program célja, hogy segítő kezet nyújtson a munkanélküli fiataloknak, pályakezdőknek elhelyezkedésükben, valamint olyan hasznos tanácsokban részesüljenek, amelyek rávilágítanak az erősségekre és az esetleges fejlesztendő területekre egyaránt.

 

Hazánkban a program 7 városban került megrendezésre, melyet óriási érdeklődés övezett. Ingyenes tanácsadássokkal, workshopokkal, próbainterjúkkal, pályaorientációs programokkal várták az érdeklődőket, melyre több mint 100 fő előre regisztrált résztvevő jelent meg, nem beszélve a napközben csatlakozókról. A Street Day programján túl több száz, jövendőbeli pályakezdőt is megszólítottak főiskolákon, egyetemeken tartott előadásokkal, tanácsadásokkal, hogy támogatást nyújtsanak a fiataloknak a munka világába történő integrációjuk elősegítésében.

 

A tehetséges, motivált fiatalok munkanélküliségének helyzete elfogadhatatlan, mely ellen az Adecco évről-évre tökéletesített programsorozattal lép fel. A Street Day programunk csak az első lépcső a fiatal álláskeresők támogatására. Május 1-jéig jelentkezhetnek a pályakezdők, hogy kipróbálják magukat egy hónapig, mint ügyvezető; a kiválasztott fiatal közvetlenül a mentorálásom alatt ismerheti meg egy multinacionális vállalat működését és nyerhet betekintést abba, hogy mit is jelent az ügyvezetői szerepkör. Bízunk benne, hogy idén is rengetegen jelentkeznek és a szerencsés kiválasztott nem csak egy hónapig fog nálunk dolgozni, hanem akár egy éves gyakornoki programunkba is becsatlakozhat.” – foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó, az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója.

 

A program folytatásának további részletei elérhetők a www.adecco.hu/waytowork aloldalon illetve további információkat kaphatnak az érdeklődők az Adecco közösségi oldalain is.  


Rekordszintű utolsó negyedéves profitabilitás segítette az Adecco-t 2014-es kiváló eredményeinek elérésében

 • 2015.03.17.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Az árbevételek további növekedése várható 2015-ben is

 

2015. március 11, Zürich, Svájc: az Adecco Csoport, a világ első számú HR szolgáltatója a mai napon bejelentette a 2014-es teljes éves, valamint a 4. negyedéves eredményeit. A bevételek 2014-ben 20 milliárd Eurót tettek ki, ami 4%-os emelkedést jelent rögzített árfolyam mellett. A bruttó árrés 20 bázispontos emelkedéssel 18,5%-os szintre javult. Az értékesítési, általános és adminisztrációs költségek – szerkezetátalakítási költségek nélkül - 3%-al emelkedtek, míg az EBITA árrés – szerkezetátalakítási költségek nélkül – 40 bázisponttal 4,8%-ra emelkedett. Az Adecco részvényesek között szétosztható eredmény 14%-os emelkedés után 638 millió Eurót tett ki, az egy részvényre jutó eredmény pedig 17%-os emelkedéssel 3,62 Euró/részvényt jelentett. Tekintettel az Adecco megfelelő mérlegére és pénzforgalmára, az Igazgatótanács jóváhagyta a 2,1 CHF/részvény szintű osztalékot, amely 5%-os emelkedést jelent az előző évhez viszonyítva.

 

Patrick De Maeseneire, az Adecco Csoport vezérigazgatója így értékelte a teljesítményt: „A 2014-es piaci viszonyokat legjobban talán a „vegyes” szóval tudnám jellemezni, azonban kollégáink ismételten megmutatták, hogy jól tudnak alkalmazkodni a változó körülményekhez és megint kiemelkedőt alkottak. 5,3%-os EBITA margin eddigi legjobb 4. negyedéves eredményünket prezentáltuk, ami tökéletes kiindulási alapot biztosít a 2015-ös évre. Ezen felül a bevétel növekedés rögzített árfolyamon és a kereskedési napokhoz igazítva 4%-os volt január, illetve február hónapot összegezve, ami egyértelmű fellendülést jelez 2014 év végéhez képest. Tekintettel arra, hogy az előrejelzések szerint a GDP 2015-ben gyorsuló ütemben fog növekedni, további komoly munkaerő szükséglet megjelenésére számítunk. A 2014-es 4. negyedévi kiemelkedő teljesítmény, a 2015-ös erős évkezdés és a 6 stratégiailag fontos célkitűzésünk felé tett határozott lépések nyomán magabiztosak vagyunk abban, hogy 2015-ben az EBITA árrés meghaladja majd az 5,5%-ot.”

 

2014-es főbb eredményeink

 

- 20 milliárd Eurós árbevétel, 3%-os növekedés az előző évhez képest és 4%-os növekedés rögzített valutaárfolyam mellett

- 18,5%-os bruttó árrés, 20 bázispontos növekedés

- Az értékesítési, általános és adminisztrációs költségek – szerkezetátalakítási költségek nélkül - 3%-al emelkedtek

- A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITA)– szerkezetátalakítási költségek nélkül - 965 millió Euró

EBITA margin – szerkezetátalakítási költségek nélkül – 40 bázisponttal 4,8%-ra emelkedett

- Adecco részvényeseinek szétosztható adózott eredmény 14%-al emelkedett, az EPS (egy részvényre jutó nyereség) 17%-al

- Az éves osztalék 2,1 CHF/részvény, ami 5%-os növekedést jelent előző évhez képest


Indíts a munka világában, mint ügyvezető igazgató!

 • 2015.03.04.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Ez évben negyedszerre indítja útjára az Adecco a fiatal álláskeresőket segítő Way to

Work programját

 

A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely világszerte komoly kihívást jelent. A nem megfelelő készségek és a vállatok által már a frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül. Ezek okán az Adecco 2012-ben elindította a Way to Work programját, hogy a fiatalok számára nyújtott tanácsadással, képzésekkel és releváns szakmai tapasztalat kiépítését támogató munkalehetőségekkel tegyen azért, hogy segítsen megszakítani az ördögi kört.

 

Az idén negyedik évébe lépő Adecco Way to Work programunk célja, hogy munkatapasztalathoz segítsük a fiatalokat és olyan tanácsokkal lássuk el őket, amelyek javítják a foglalkoztathatóságuk és lehetővé teszik, hogy megtegyék első lépésüket a karrierlétrán.”- foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó a vállalat ügyvezető igazgatója.

 

Idén a program 2015. március 26-án, a „Street Day”-jel veszi kezdetét, ahol ingyenes képzésekkel, nyíltnappal várják a fiatalokat. A résztvevők megtudhatják, hogy milyen az ütős CV, mire figyel a toborzó egy önéletrajz átnézésekor, illetve hogyan érdemes a közösségi médiát használni. A rendezvény az Adecco központi, budapesti irodája mellett – az eddigi évek nagy érdeklődésére való tekintettel – 6 vidéki irodában is megrendezésre kerül, így Győrben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Miskolcon, Székesfehérváron és Tatabányán is.

Részletes információkat és a jelentkezéshez szükséges elérhetőségeket az érdeklődők az adecco.hu/waytowork oldalon érhetik el.

 

Tavalyi évben közel 40 fiatal vett részt a programokon, ahol a legkeresettebb programok az egyéni CV és karrier-tanácsadás, az idegen nyelvű próbainterjúk illetve a hasonló témájú workshopok voltak. Az idei évben csak a központi irodában legalább 100 fő érdeklődőre számítunk, melyet tovább növelnek a vidéki lehetőségek is. A program részleteiről már a HVG állásbörzén is nagy volt az érdeklődés és sokan már ott biztosították a helyüket.

 

A márciusi Street Day-t követően május 1-ig a fiatal tehetségek az Adecco Experience elnevezésű kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében egy hónapig a hazai ügyvezető mentorálásával próbálhatják ki magukat. A lehetőségre pályakezdő, angolul jól beszélő, tehetséges, motivált fiatalok jelentkezését várják.

 

Sőt, ősszel a legrátermettebb tehetség bebizonyíthatja az Adecco zürich-i központjában, hogy képes a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedve egy hónapon át ellátni az Adecco vezérigazgatójának feladatkörét.

 

A program elismeréseként 2014. őszén a világ vezető HR-szolgáltatójaként működő Adecco magyarországi leányvállalata elnyerte a CSR Hungary Díjat Közös ügyek – Közös felelősség

/ Sokszínűség-Esélyegyenlőség kategóriában.

 

A programról bővebb információk folyamatosan elérhetők a www.adecco.hu/waytowork oldalon és az Adecco Magyarország facebook oldalán.


Adecco a legjobbak között

 • 2015.02.02.
 • Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

Élen a vállalati fenntarthatóságban


Ez év január végén jelent meg a svájci székhelyű nemzetközi befektetési specialista, a 


RobecoSAM 2015-ös „Fenntarthatósági Évkönyve”, amely a legátfogóbb nemzetközi kiadvány a vállalati fenntarthatóság területéről. A RobecoSAM éves Vállalati Fenntarthatósági Értékelésén (CSA) elért pontszám alapján a Fenntarthatósági Évkönyv 2004 óta minden évben felsorolja a világ legfenntarthatóbb vállalatait az egyes iparágakban. Az iparágán belül az egyik legmagasabb pontszámot elérő Adecco SA ez évben bekerült e neves rangsorba, továbbá kiváló fenntarthatósági teljesítményéért Silver Class díjat nyert el.

 

Az 1995-ben alapított RobecoSAM egy kizárólag fenntarthatósági befektetésekre szakosodott specialista. A fenntartható befektetési gyakorlatok iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a RobecoSAM szerepel az UNPRI (az ENSZ felelős befektetésekre vonatkozó elveinek) aláírói, valamint az Eurosif, az ASrIA és a Ceres tagjai között. A zürichi központú vállalat körülbelül 130 szakembert foglalkoztat.

 

A korábbi évekhez hasonlóan a Fenntarthatósági Évkönyv idén is gondolatébresztő pillanatfelvételeket tartalmaz a fő trendekről, kihívásokról és lehetőségekről azzal a céllal, hogy áthidalja a vállalati fenntarthatóság és a fenntarthatósági befektetések között tátongó szakadékot. Az idei kiadványban több cikk olvasható a jelenlegi vállalati fenntarthatósági beszámolási módokról, arról, hogy hogyan fejlődött a szakma és a jövőben várhatóan milyen irányba fejlődnek majd a fenntarthatósági beszámolók. Rávilágít arra is, hogy a CSA-ból (Vállalati Fenntarthatósági Értékelés) származó információk hogyan építhetőek be a pénzügyi modellekbe, és értekezik a CSA-ba beemelt új adóstratégia kritérium előnyeiről is.

 

2014-es  Vállalati Fenntarthatósági Értékelés (CSA)  számokban:

            59 iparág;

        1995 értékelt vállalat;

     93 333 feldolgozott dokumentum;

1 418 298 összegyűjtött adatpont; 

= ez a 2015-ös Fenntarthatósági Évkönyv!

 

Idén a RobecoSAM virtuálisan is megjelentette  a Fenntarthatósági Évkönyvet, amely az alábbi linkre kattintva érhető el:


The Sustainability Yearbook 2015

  • 720robeco
Tags: hirek