Way to Work 2014

Way to WorkTM 2014: Az Adecco 10 000 munkatársa kivonult az utcára, hogy 100 munkahelyi tapasztalatot kínáljon a világ különböző pontjain élő fiatal tehetségeknek Az egyik jelölt egy hónapon keresztül az Adecco vezérigazgatójaként próbálhatja ki magát.

Zurich, 2014. május 2. A világ vezető HR-szolgáltatójaként az Adecco fellépett a fiatalok munkanélkülisége ellen, és beindította az Adecco Way to WorkTM program második ütemét. Április 30-án több mint 50 országban körülbelül 10 000 Adecco dolgozó, köztük a cégcsoport vezérigazgatója, Patrick De Maeseneire, és a felső vezetői csapat kivonult az utcára, iskolákat és egyetemeket meglátogatva. Az Adecco csapatok összesen körülbelül 800 kezdeményezés keretében ingyenes képzéseket és nyílt napokat tartottak, világszerte több mint 600 000 álláskeresővel megosztva a tippjeiket és a szakmai pályafutással kapcsolatos tanácsaikat. Továbbá 2014. május 31-ig a fiatal tehetségek az Adecco Experience elnevezésű kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében körülbelül 100 egyhónapos szakmai tapasztalatra lehet jelentkezni, sőt egy hónapra az Adecco vezérigazgatói posztját is meg lehet pályázni.


A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely a válság utáni felépüléssel küzdő gazdaságok számára világszerte komoly kihívást jelent. A hivatalos statisztikák rendkívül magas értéket mutatnak, ugyanakkor a nem megfelelő készségek és a vállalatok által már az frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül.

Az Adecco úgy döntött, hogy a fiatalok számára nyújtott tanácsadással, képzésekkel és releváns szakmai tapasztalat kiépítését támogató munkalehetőségekkel tesz azért, hogy segítsen megszakítani az ördögi kört. Az Adecco Experience keretében május 31-ig az álláskeresők meglátogathatják a www.adeccowaytowork.com honlapot, ahol jelentkezhetnek az Adecco néhány fontos ügyfele által, a tartózkodási helyük szerinti országban meghirdetett egyhónapos állások valamelyikére. A gyártástól, a marketingen és a kommunikáción át, a humán erőforrás-gazdálkodásig körülbelül 100 izgalmas állás vár betöltésre. A jelentkezéshez egy 30 másodperces videót kell feltölteni, amelyben a jelentkező arról mesél az Adecconak, hogy miben a legtehetségesebb. A jelentkezések és a videók az Adecco toborzási szakértőihez kerülnek a végső kiválasztási folyamat lefolytatása végett. A sikeres jelöltek július hónapban tölthetik majd be pozíciójukat. Az Adecco fizetést biztosít a fiataloknak, és egyben mindent megtesz azért, hogy az előrehaladásukat szolgáló és a szakmai fejlődésük szempontjából értékes tapasztalathoz jussanak ez idő alatt. A jelentkezési folyamat során a résztvevők egy egyedülálló lehetőséget is megragadhatnak: jelentkezhetnek egy hónapra az Adecco vezérigazgatói posztjára, amikor közvetlenül Patrick De Maeseneire, a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedhetnek. A soha vissza nem térő lehetőség alkalmat ad egy jelölt számára, hogy bizonyítsa rátermettségét, tudását és tehetségét egy rendkívül nagy kihívást jelentő pozícióban.

Adecco Way to Work™ elérhetőségek:

A program weboldala
Facebook oldal
Twitter