Változások a hazai munkaerő-piacon

 Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

2010. szeptember 9.

 

Változások a hazai  munkaerő-piacon

 

Jól alakult az Adecco Magyarország árbevétele 2010. I. félévében, céges szinten eléri a 6,5 Mrd forintot, mely 15%-al haladja meg a tavalyi hasonló időszakban elért szintet, adta hírül a mai napon a világ vezető humán erőforrás szolgáltatást nyújtó cégének hazai leányvállalata, az Adecco Magyarország Kft.  A változások háttérben a hazai munkaerő-piacon tapasztalható alkalmazotti létszám változása, illetve a cég megváltozott piaci viszonyokhoz alakított sikeres cégpolitikája áll.

 

Az Adecco Global árbevétele kétszámjegyű növekedést mutatott 2010 második negyedében

 

Az Adecco csoport, a világ vezető humán erőforrás szolgáltatást nyújtó cége közzétette  2010. második negyedéves eredményeit. 2010-ben a második negyedév árbevétele 4,6 Mrd euró volt, amely 13%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A bruttó árrés 17,8%-os volt, ami megegyezik az előző év második negyedéves eredményeivel és 110 bázisponttal csökkent a korrigált referenciához képest.   A 2010. második negyedéves  EBITA 3,8 % volt, ami 100 bázispontos növekedést jelent a 2009. második negyedéves eredményekhez képest. DSO 53 nap volt 2010 második negyedévében, ami megegyezik a 2009 második negyedéves adatokkal.

 

Patrick De Maeseneire az Adecco csoport vezérigazgatója kiemelte: „Az üzleti bevételek 2010. második negyedévében nagymértékben növekedtek. Fő piacainkon, Franciaországban és Észak-Amerikában szintén jelentős emelkedést értünk el. Németország, Olaszország, az északi régiók, és a feltörekvő piacok megduplázták árbevételeiket. A kereslet különösen nagy volt az ipari szegmensben, és a professzionális munkaerő üzletág is fejlődésnek indult a második negyedévben. Az elvárásoknak megfelelően a díjszabások állandósulnak az ideiglenes munkaerő üzletágban, és 17,8% adózás előtti növekedést értünk el 2010 második negyedévében, ami az árak folyamatos, szigorú szinten tartásának és a professzionális állomány létszámának növekedésnek köszönhető. A kiadások, a szigorú ellenőrzésnek köszönhetően konszolidáltak maradtak 2010 második negyedévében. Eredményként elértük az EBITA 100 bázispontos növekedését, vagyis 3,8 %-ot. Lassulást nem tapasztaltuk az üzletágban, míg a kereslet nagymértékű volt a legtöbb piacon. Júniusban az árbevétel növekedés megközelítően 16% volt. Szigorúan betartva a kiadásokat és a díjszabást, jó helyzetben vagyunk, hogy kihasználjuk a jelenlegi fejlődési lehetőségeket. „

 

Jelentős növekedés Magyarországon is

 

Az Adecco Magyarország Kft. főként a hazai elektronikai ipari gyártás illetve a hazánkban történt autóipari befektetetéseknek köszönhetően kölcsönzötti munkavállalói létszámában  a nyár végére megközelítette az 5000 főt, amely rekord a cég életében.

 

Vég Ottó Adecco Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „A pozitív tendencia mögött saját sikerünk is áll, hiszen több új partnerrel is sikerült megállapodnunk az elmúlt időszakban, másfelől partnereink tevékenységében is érezzük a fellendülést. A munkaerő-piaci esés első látványos áldozatai a világon mindenhol az atipikus foglalkoztatási formában dolgozó munkavállalók voltak, hazánkban is. Jóllehet kezdetben úgy tűnt, a kölcsönzött dolgozók, illetve a határozott szerződéses munkavállalók jártak látszólag rosszabbul, ugyanakkor ez év tavaszán egyértelműen változásokat tapasztaltunk, a termelés újra-beindulásakor ezeket az álláshelyeket is töltötték be sokkal gyorsabban, mint a válság hatására elbocsátott teljes munkaidős belsős alkalmazottakét.”

 

2009 első félévének több leépítési hullámát az év második felében illetve az ez év elején tapasztalható ipari fellendülés befolyásolta, melynek következtében az Adecco-nál is változott az ügyfelek száma, típusa.  Ennek köszönhetően a bruttó profit jelenleg 10%-al haladja meg a tervezett szintet és ennél is többel a tavaly elért eredményeket. Ezzel párhuzamosan a partnerek  egyre hosszabb finanszírozási időtartamot várnak el, amely pénzügyileg többlet terhet jelent a vállalat részére. A hátrány azonban lehet előny is: piaci visszajelzések alapján ugyanis a legtöbb cég honorálja azokat a HR szolgáltatásokat, amelyek nem elég, hogy széleskörű HR megoldásokat nyújtanak, de erős pénzügyi háttérrel is rendelkeznek.

 

„Az atipikus formák nem alternatívái a normál foglalkoztatásnak, de a rendszer olajozottságához hozzájárulnak”- véli Vég Ottó az Adecco Magyarország Kft ügyvezető igazgatója. „Az atipikus munka tehát a tartós munkanélküliség csökkentésének is eszköze lehet és a speciális élethelyzetben lévő munkavállalóknak is segít a munkaerőpiacra való belépésben. Azt is látni kell, hogy ahol viszonylag alacsonyabb fix bérből és magasabb jutalékból állt az alkalmazottak fizetése, kisebb arányú volt a leépítés, mivel a kiadások könnyebben alkalmazkodtak a piachoz.  Ebben az évben további jelentős projecteken dolgozunk, melyek elérésével célunk, hogy  akár  6000fő munkavállalót  is sikeresen elhelyezhessünk.”