Újra fut az Adecco

 

Bejegyzés szerzője: Adecco Office (Adecco)

2010. szeptember 7.

 

Újra fut az Adecco!
Világszerte futóversenyekkel hívják fel a figyelmet a rászorulókra

 

A világ vezető humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cégének hazai leányvállalata az Adecco Magyarország is részt vesz az anyacég Win4Youths elnevezésű programjában, amellyel  hátrányos helyzetű régiók fiataljainak munkahelyhez jutását kívánják támogatni. A 2010. szeptember 26-án megrendezésre kerülő legnagyobb hazai futóversenyen, a budapesti  SPAR marathonon való részvétellel egy a haiti áldozatokat segítő alapot támogatnak.

 

A kezdeményezés még 2010. januárjában, az Adecco cannes-i Management Konferenciáján született meg, a cég legkiemelkedőbb értékeinek fenntartása érdekében:

 

A Win4Youth program célja, hogy lehetőséget biztosítson az Adecco összes munkatársa számára, hogy futással hívja fel a figyelmet a nehéz körülmények között élő fiatalok munkához segítésére. Nem kell sem a barátokat, sem a családtagokat megkérni az adakozásra – minden lefutott kilométer után ugyanis az Adecco pénzt adományoz öt kiválasztott, Indiában, Haitin valamint Spanyolországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban működő ifjúsági alap számára.

 

Hazánkban a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® Magyarország legnagyobb futóeseménye. Az eddigi 24 évben a 42 kilométeres távot 37 ezren teljesítették. Tavaly 13 300-an sportoltak együtt a különböző távokon. Az esemény nemzetközi elismertségét mutatja, hogy idén, egy hónappal a rajt előtt már 50 országból több mint 1000 külföldi egyéni maratonfutó nevezett.

 

2010 ráadásul a futás jubileumi éve. 2500 éve zajlott a klasszikus távot megihlető marathóni csata, emellett a Budapest Maraton is jeles évfordulóhoz érkezett. A jubileumi, 25. SPAR Budapest Maraton® útvonala 2010-ben is a főváros legszebb részeit érinti, a futók Budapest számos nevezetességét láthatják a 42 kilométer során.

 

A 2010. szeptember 26-ai eseményen mindenki rajthoz állhat, hiszen a klasszikus, 42,195 kilométeres táv mellett választható a 30 kilométer, vagy a maraton váltók - ekiden (5 fő) és staféta (3 fő) - is. A Futófesztivál keretében futható a 7 kilométeres Minimaraton, a 3,5 kilométeres Maratonka a kezdőknek és a kisebbeknek, valamint a 3,5 kilométeres gyaloglás azoknak, akik a mozgásnak ezt a formáját kedvelik. A sportos kedvű családok a 600 méteres SuperShop Családi Futáson indulhatnak

 

A Win4Youth futóverseny az Adecco Csoport minden dolgozója számára nyitva áll. Az irodai, városi vagy országos szinten dolgozó kollégák összefoghatnak és megszervezhetnek önállóan is egy 5 kilométeres (vagy ennél hosszabb) futást, de részt vehetnek egyénileg vagy csoportosan is  saját hazájukban  2010.  január és a 2011.  januári barcelonai Adecco Management Konferencia közötti időszakban sorra kerülő bármely külső szervezésű futóversenyen!

 

Az adományokat a következő alapítványok és projektek kapják:

 

Parikrma Humanity Foundation (India)

 

- Program: Az indiai városokban rossz körülmények között tengődő fiatalok életének megváltoztatása az elsőrangú oktatással elérhető jobb élet reményében.

 

Education for Haiti (Haiti)

 

- Program: Általános iskolai oktatás a centre ruraux d'éducation participative (CREP)-ben és az Eglise Unie d'Haïti-ban, amely programokban a legszegényebb gyermekek vesznek részt.

 

Entreprendre pour Apprendre (Franciaország)

 

- Program: A „Fiatal vállalkozók” programja elvezeti a fiatalokat a munka és a vállalkozás világába, egy jól felépített 2 éves program keretén belül.

 

Fundació Èxit (Spanyolország)

 

- Program: Annak elérése, hogy a spanyol fiatalok szociálisan és munkaügyileg is beilleszkedjenek, a társadalmi kirekesztés kockázatának elkerülésére.

 

The National Urban League (USA)

 

- Program: A „Ready” (Készenlét) program magasabb szintű oktatási és társadalmi támogatást nyújt a középiskolások számára annak érdekében, hogy a felsőoktatás kihívásaira sikeresebben tudjanak felkészülni.

 

Az eddig több mint 50 különböző Win4Youth ’futóderbin’ több mint 4.900 km-t futott vagy gyalogolt több mint 300 Adecco munkatárs. Mivel mindannyiukat ugyanaz a lelkesítő Adecco lendület viszi előre, az olyan egymástól távoli helyeken is, mint pl. Marokkóban, Brazíliában vagy  Finnországban – a kollegák együtt futnak külső szervezésű eseményeken, vagy egyszerű futóderbiket szerveznek a munka után vagy a hétvégén. A részvételi lehetőségek pedig napról-napra nőnek, ahogyan a kollégák és az országok reagálnak erre a felhívásra, és „teljes mellbedobással” támogatják a Win4Youth mozgalmat.