Street Day

Budapesten és 6 vidéki városban, több mint 30 tanácsadó segíti a fiatal álláskeresőket

 

Budapest, 2015. március 26. Az Adecco, a világ vezető HR szolgáltatója ismét segítő kezet nyújt a fiatal álláskeresőknek és pályakezdőknek a munkaerőpiacon. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Street Day nevű eseményen az Adecco cégcsoport munkavállalói világszerte kimentek az utcára, tanácsadásokat szerveztek, hogy a közel 1000 program keretében adjanak útmutatást az érdeklődőknek.

 

Napjaink egyik legégetőbb problémája a munkanélküliség, mely különösen a fiatalok körében riasztó tény, nem csak Magyarországon. Világszinten több mint 200 millió munkanélküli él, melynek közel 40 százaléka 25 éves vagy ennél fiatalabb, ugyanakkor csak Európában és az Egyesült Államokban 8 millió betöltetlen állás várja a megfelelő szakembereket.

 

A március 26-án megrendezett Adecco Street Day elnevezésű program célja, hogy segítő kezet nyújtson a munkanélküli fiataloknak, pályakezdőknek elhelyezkedésükben, valamint olyan hasznos tanácsokban részesüljenek, amelyek rávilágítanak az erősségekre és az esetleges fejlesztendő területekre egyaránt.

 

Hazánkban a program 7 városban került megrendezésre, melyet óriási érdeklődés övezett. Ingyenes tanácsadássokkal, workshopokkal, próbainterjúkkal, pályaorientációs programokkal várták az érdeklődőket, melyre több mint 100 fő előre regisztrált résztvevő jelent meg, nem beszélve a napközben csatlakozókról. A Street Day programján túl több száz, jövendőbeli pályakezdőt is megszólítottak főiskolákon, egyetemeken tartott előadásokkal, tanácsadásokkal, hogy támogatást nyújtsanak a fiataloknak a munka világába történő integrációjuk elősegítésében.

 

A tehetséges, motivált fiatalok munkanélküliségének helyzete elfogadhatatlan, mely ellen az Adecco évről-évre tökéletesített programsorozattal lép fel. A Street Day programunk csak az első lépcső a fiatal álláskeresők támogatására. Május 1-jéig jelentkezhetnek a pályakezdők, hogy kipróbálják magukat egy hónapig, mint ügyvezető; a kiválasztott fiatal közvetlenül a mentorálásom alatt ismerheti meg egy multinacionális vállalat működését és nyerhet betekintést abba, hogy mit is jelent az ügyvezetői szerepkör. Bízunk benne, hogy idén is rengetegen jelentkeznek és a szerencsés kiválasztott nem csak egy hónapig fog nálunk dolgozni, hanem akár egy éves gyakornoki programunkba is becsatlakozhat.” – foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó, az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója.

 

A program folytatásának további részletei elérhetők a www.adecco.hu/waytowork aloldalon illetve további információkat kaphatnak az érdeklődők az Adecco közösségi oldalain is. 

  • streetday