Nehéz helyzetben lévő fiatalok munkahelyhez jutását támogatja az Adecco Ötödik évébe ért a nemzetközi Win4Youth program

A globálisan piacvezető nemzetközi  személyzeti tanácsadó cég az Adecco Group hazai leányvállalata is évek óta részt vesz az anyacég Win4Youth elnevezésű programjában, amellyel világszerte hívja fel a figyelmet a hátrányos helyzetű régiók fiataljainak munkahelyhez jutásának problémáira. A program ez évben az 5. életévébe lépett, az elmúlt évben pedig rekordokat döntött.

 

A kezdeményezés 2010. januárjában az Adecco cannes-i Management Konferenciáján született meg, a cég legkiemelkedőbb értékeinek fenntartása érdekében. A Win4Youth program célja, hogy minden évben egy előre kiválasztott sportágban való részvétel által lehetőséget biztosítson az Adecco összes munkatársa számára, hogy felhívja a figyelmet a nehéz körülmények között élő fiatalok munkához segítésére. Az első évben a dedikált sportág a futás volt, melynek keretein belül minden lefutott öt kilométer után  a vállalat  pénzt adományozott négy kiválasztott  működő ifjúsági alap számára. Az irodai, városi vagy országos szinten dolgozó kollégák összefoghattak és megszervezhettek önállóan is egy 5 kilométeres (vagy ennél hosszabb) futást, de részt vehettek egyénileg vagy csoportosan is  saját hazájukban egy adott versenyen. 2013-ban ismét a futásé volt a főszerep. Az év   rekordsikerrel zárult, hiszen a munkavállalók lelkesedésének köszönhetően több mint 11 ezer eseményen vettek részt a kollégák a 60 országban.

 

„Az öt egymást követő évben a világ minden tájáról gyűjtötték szabadidejükben a kilométereket az Adecco-sok, mi  pedig adományokká váltottuk át őket. 2013-ban világszerte összesen 20,853 kolléga, 2,304 munkatárs és 9,531 ügyfél vett részt a rendezvényeken . A magyar csapat futott a Családi Futónapon a Margitszigeten, Tkom Vivicitta, és a Nike Nemzetközi Félmaraton is. Büszke vagyok rá, hogy mi is hozzájárulhattunk az adomány növeléséhez.”- foglalta össze az elmúlt évet Vég Ottó a hazai leányvállalat ügyvezetője

 

Ez évben a futás után kerékpározással folytatódik a program. A vállalat célja, hogy 2 millió km-t érjen el. Az év kiemelkedő nemzetközi kerékpáros megmérettetése augusztusban  lesz a Col du Tourmalet versenyen a francia Pireneusokban, amely komoly kihívás, hiszen a pálya a Tour de France része. Ezen a megmérettetésen az Adeccot a világ minden tájáról kiválasztott 70 kolléga képviseli majd. A befolyt összegből fiatalokat segítő alapítványokat   támogat  az Adecco ez évben is,  ezúttal Argentínában, Kambodzsában, Olaszországban, Lengyelországban és Portugáliában.