Jó az Adecco-nál dolgozni

2010. április 8.

 

Jó az Adecco-nál dolgozni

 

Az Adecco Global vállalatai továbbra is invesztálnak saját belső munkatársaikba és támaszkodnak rájuk: ezt tükrözi a Great Place To Work Institute által szervezett, nemzetközileg elismert Legjobb munkahely versenyben a dolgozói elégedettség összehasonlító felméréseken elért magas helyezés Németországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban. A cégcsoport ebben ez évben is feljebb lépett a ranglistán. Több mint 20 országban 2004 óta veszünk részt a Great Place to Work felmérésben, az első egység, amely rákerült a listára, Belgiumból érkezett 2005-ben és azóta további hat egységnek sikerült ez – mondta Christian Vasino, az Adecco Global hr-igazgatója.

 

Az Adecco magyarországi irodájánál is jó dolgozni. A munkatársak véleménye alapján fiatalos a csapat és támogató, jó hangulatú légkör. A kis létszám egyfajta közvetlenséget biztosít az együttműködésben is. Az új belépők visszaigazolása szerint könnyű beilleszkedni. Az ország különböző városaiban levő irodáink között is jó az együttműködés, számíthatnak egymásra a kollégák – mondta lapunknak Blaskovics Eszter, az Adecco Magyarország hr-vezetője. A visszajelzések alapján változatos a munka, sokrétűek a feladatok, amelyekből sokat lehet tanulni. Nagyfokú az önállóság a munkaszervezésben, ez egyfajta rugalmasságot ad a munkatársaknak. Olyan emberek dolgoznak nálunk, akik szeretik, amit csinálnak és ez a mostanában zajló belső munkaerő felvételnél is elsődleges szempont: a munkatársakat érdekelje ez a piac, a tevékenységük, legyenek motiváltak ebben a szakmában dolgozni – véli Blaskovics.

 

Emellett fontos az Adecconál a munkatársak képzés-fejlesztése is. Már a belépéskor kezdjük: minden új belépő átfogó ismertetést kap a cégről, gyakorlatilag  használati utasítás szerűen, mit hogyan kell és érdemes, és emellett az első napokban a minőségirányítási vezető személyesen is bemutatja a folyamatokat – mondta a hr-vezető. Van külön belépőknek szóló képzés a toborzási eszközök használatába, utána pedig on-the-job, és biztosítanak úgynevezett shadowing napokat is, amikor hasonló munkakörben dolgozókkal töltik a betanulási időt. A régebbi dolgozóknak szakmai képzéseken való részvételt biztosítunk, nyelvi képzést a cég finanszírozza, a középvezetőknek pedig rendszeresen szakmai és értékesítési továbbképzés, belső és külső tréner segítségével, évente 2-4 alkalommal biztosítunk – tette hozzá Blaskovics Eszter.