International Mobility

 International Mobility – Nemzetközi álláslehetőségek az Adecco csoportnál

 

Az Adecco Magyarország 2013-tól az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy magyar szakembereket támogasson külföldi álláskeresésükben. Ebben nagy segítségünkre van az évek óta jól működő Candidate International Mobility program, melynek keretén belül az Adecco Group 2012-ben nagyjából 2600 álláskeresőnek ajánlott nemzetközi karrierlehetőséget.

 

  • international mobility1

 

A következő nemzetközi piaci elemzésben pontos képet kapunk arról, hogy milyen tendenciák uralkodtak 2012-ben és nagyjából mi várható 2013-ban.

 

Az elmúlt évben világszerte a következő célországokba (host) sikerült a legtöbb jelöltet elhelyezni: Norvégia, Egyesült Arab Emirátusok, Kanada, Svájc és az USA. A legfőbb forrás országok (source) pedig, ahonnét a legtöbb jelöltet sikerült más országokba átvinni, a következők voltak: Lengyelország, Fülöp-szigetek, Franciaország, Egyesül Királyság és India.

 

A legnagyobb mozgás Kelet-Európából a skandináv országokba történik, majd Ázsiából Észak-Amerikába mennek a legtöbben munkát vállalni, míg a Dél-Amerikából az Ibériai-félszigetre munka céljából történő átköltözés is jelentős.

 

Az nemzetközi állásokra elhelyezett jelöltek a következő területeken helyezkedtek el: 26 % a kereskedelemben, 15% az építőiparban, 13% a termelő-ipari szektorban, 10% az egészségügyben, 9% az IT szektorban és 8% mérnökként. Emellett sokan találtak munkát más országokban különböző call centerekben, logisztikai területen, a vendéglátásban, de nem elhanyagolható a kiközvetítet menedzserek száma sem.

 

  • international mobility2

 

Idén nagyjából 3000 nemzetközi álláslehetőség várható az Adecco Group International Mobility programján belül: 900 az Egyesült Arab Emirátusokban, 750 Norvégiában, 500 Kanadában, 500 az USA-ban, míg Franciaországban, Belgiumban, Új-Zélandon, Hollandiában, Finnországban és Svájcban 50 és 150 közé tehető ez a szám.

 

Az Adecco Magyarország most főként IT szakemberek és mérnökök számára ajánl nemzetközi karrierlehetőség a következő országokban: Írország, Belgium, Svédország, Svájc és Lengyelország, de a lista folyamatosan bővül.