Indíts a munka világában, mint ügyvezető igazgató!

 

 

Ez évben negyedszerre indítja útjára az Adecco a fiatal álláskeresőket segítő Way to

Work programját

 

A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely világszerte komoly kihívást jelent. A nem megfelelő készségek és a vállatok által már a frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül. Ezek okán az Adecco 2012-ben elindította a Way to Work programját, hogy a fiatalok számára nyújtott tanácsadással, képzésekkel és releváns szakmai tapasztalat kiépítését támogató munkalehetőségekkel tegyen azért, hogy segítsen megszakítani az ördögi kört.

 

Az idén negyedik évébe lépő Adecco Way to Work programunk célja, hogy munkatapasztalathoz segítsük a fiatalokat és olyan tanácsokkal lássuk el őket, amelyek javítják a foglalkoztathatóságuk és lehetővé teszik, hogy megtegyék első lépésüket a karrierlétrán.”- foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó a vállalat ügyvezető igazgatója.

 

Idén a program 2015. március 26-án, a „Street Day”-jel veszi kezdetét, ahol ingyenes képzésekkel, nyíltnappal várják a fiatalokat. A résztvevők megtudhatják, hogy milyen az ütős CV, mire figyel a toborzó egy önéletrajz átnézésekor, illetve hogyan érdemes a közösségi médiát használni. A rendezvény az Adecco központi, budapesti irodája mellett – az eddigi évek nagy érdeklődésére való tekintettel – 6 vidéki irodában is megrendezésre kerül, így Győrben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Miskolcon, Székesfehérváron és Tatabányán is.

Részletes információkat és a jelentkezéshez szükséges elérhetőségeket az érdeklődők az adecco.hu/waytowork oldalon érhetik el.

 

Tavalyi évben közel 40 fiatal vett részt a programokon, ahol a legkeresettebb programok az egyéni CV és karrier-tanácsadás, az idegen nyelvű próbainterjúk illetve a hasonló témájú workshopok voltak. Az idei évben csak a központi irodában legalább 100 fő érdeklődőre számítunk, melyet tovább növelnek a vidéki lehetőségek is. A program részleteiről már a HVG állásbörzén is nagy volt az érdeklődés és sokan már ott biztosították a helyüket.

 

A márciusi Street Day-t követően május 1-ig a fiatal tehetségek az Adecco Experience elnevezésű kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében egy hónapig a hazai ügyvezető mentorálásával próbálhatják ki magukat. A lehetőségre pályakezdő, angolul jól beszélő, tehetséges, motivált fiatalok jelentkezését várják.

 

Sőt, ősszel a legrátermettebb tehetség bebizonyíthatja az Adecco zürich-i központjában, hogy képes a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedve egy hónapon át ellátni az Adecco vezérigazgatójának feladatkörét.

 

A program elismeréseként 2014. őszén a világ vezető HR-szolgáltatójaként működő Adecco magyarországi leányvállalata elnyerte a CSR Hungary Díjat Közös ügyek – Közös felelősség

/ Sokszínűség-Esélyegyenlőség kategóriában.

 

A programról bővebb információk folyamatosan elérhetők a www.adecco.hu/waytowork oldalon és az Adecco Magyarország facebook oldalán.