Fellendülésben

2009. november 02.

 

Fellendülésben a munkaerőpiac
Csúcsszámot ért el az Adecco

 

Az Adecco Magyarország – a svájci Adia leányvállalataként – 1991-ben jelent meg Magyarországon; ma Budapesten és nyolc vidéki városban működtet munkaerő-közvetítő irodát. A magyarországi vállalat tavaly havonta átlagosan 3300 főt kölcsönzött ki ideiglenes szerződések alapján és 622 alkalmazottat helyezett el állandó munkahelyre, amivel 14,4 milliárd forintos árbevételt ért el. 2009 novemberére az időszakos munkaerő-kölcsönzés területén elérte az indulása óta legmagasabb, 4000 fős határt.

 

Az Adecco csoport a világ legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége, több mint 70 országban 6600 irodával van jelen, több mint 145 000 ügyfélnek nyújtva szolgáltatásokat. Munkavállalói létszám alapján a világ negyedik legnagyobb munkáltatója. „Magyarországon – csakúgy, mint a többi piacokon – elsősorban a termelő vállalatoknál csappant meg az igény a kölcsönmunkaerőre, a legrosszabb helyzetben az autóipari beszállító cégek vannak. Ennek ellenére a magyarországi Adecco jelenleg 4000 főt kölcsönöz, köszönhetően az egyéb üzleti területeken létrejött új megállapodásoknak, illetve szolgáltatásaink kibővítésének.”- foglalta össze Vég Ottó a magyarországi cég ügyvezető igazgatója.

 

A siker alapja, hogy a nyugat-európai és tengerentúli know-how-k adaptálása mellett (mint például:on-site management, HR outsourcing, Master Vendor Solutions) saját előválogatott adatbázisból kínál foglalkoztatás esetén kipróbált munkatársakat. A vállalat emellett fennállása óta, azaz 18 éve nagy sikerrel végzi a fizikai és szellemi munkatársak kölcsönzése mellett az állandó munkaerők közvetítését és vezetőkiválasztási feladatokat. Mindamellett a Lee Hecht Harrison védjegy alatt outplacement szolgáltatással és karrier tanácsadással is foglalkozik.