CSR Hungary Díj

CSR Hungary Díj

 

Idén hetedik alkalommal került meghirdetésre a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj.

Néhány éves előkészület után a megújult pályázati struktúra önkéntes tanúsítási rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.

 

Budapest, 2014. november 29. A világ vezető HR-szolgáltatójaként működő Adecco magyarországi leányvállalata elnyerte a CSR Hungary Díjat Közös ügyek – Közös felelősség / Sokszínűség- Esélyegyenlőség kategóriában.

 

2008-ban megalapított Magyar Üzleti Felelősség Díja, egy hazai „alulról” jövő, önálló kezdeményezés eredménye, mely évente értékeli Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit és menedzsmentrendszereit az üzleti szektorban. Az Adecco Kft. a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával is hangsúlyozza vállalati felelősségvállalás tevékenységének fontosságát az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is. A CSR Hungary Díj védjegyének használati joga 2 évre szól, mely egyúttal hozzájárul a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.


Az Adecco vállalati értékei közt szerepel a csapatszellem, a vevőorientáltság, a vállalkozói szellem, a szenvedély és a felelősségvállalás. Utóbbit „A munka az emberek alapvető szükségletes és joga: azáltal, hogy hozzásegítjük őket a számukra legjobb állás megtalálásához, biztosítjuk családjuk megélhetését, státuszukat és jövőjüket” nézetünk mentén valósítjuk meg.

 

Az Adecco értékekhez igazodva illetve cégünk profiljával összhangban kiemelt hangsúlyt fektetünk a fiatalok munkához segítéséhez, ahhoz, hogy akár munkatapasztalat nélkül is legyen lehetőségük elhelyezkedni, továbbá a hátrányos helyzetűek megsegítésén is fáradozunk.

 

A világvezető HR-szolgáltatójaként úgy véljük, hogy a fiatalok munkanélküliségének jelenlegi helyzete mind gazdaságilag, mind erkölcsileg elfogadhatatlan. Az Adecco Way to Work illetve az Adecco Win4Youth programjainkon keresztül kívánjuk támogatni a fiatal álláskeresőket és segítő kezet nyújtani számukra a munkaerőpiacra való belépéshez. A programokkal szeretnénk felhívni a figyelmet a hátrányos helyzetű régiók fiataljainak munkahelyhez jutásának problémáira. Kötelességünknek érezzük ugyanis, hogy segítsük felfedezni a bennük rejlő tehetséget.” – foglalta össze az Adecco Kft. CSR tevékenységét Vég Ottó a vállalat ügyvezető igazgatója.