Az Adecco több ezer munkavállalója újra kivonul az utcákra

Az Adecco több ezer munkavállalója újra kivonul az utcákra több mint 50 országban világszerte 

Az Adecco Way to Work™ kezdeményezése továbbra is támogatja a fiatal álláskeresőket

 

Zürich, 2013. április 28. Továbbra is a fiatalokat érintik legrosszabbul a világszerte érvényesülő kemény munkaerő-piaci feltételek. Segítségképpen az Adecco munkatársai újra hozzáférhetővé teszik szakértelmüket a fiatal álláskeresők és az oktatásból frissen kikerülő pályakezdők részére. Április 30-án az Adecco munkatársai több mint 50 országban kivonulnak az utcára, hogy a foglalkoztathatóságukat javító tanácsot és ingyenes képzési workshopokat kínáljanak a fiataloknak.

Az elmúlt év során nem következett be javulás vagy nem volt jelenős javulás a fiatalok munkanélküliségi mutatóiban, amelyek továbbra is az álláslehetőségek drámai hiányát jelzik Európa-szerte, az USA-ban és az ázsiai és csendes-óceáni térség egyes részein. A legutóbbi európai adatok rendkívül magasak, az európai átlag 23,5%, míg a csúcsértékek Spanyolországban elérik az 53,6%-ot, Görögországban az 58,3%-ot. Ez azt jelenti, hogy a 25 év alatti korosztályban több mint 5,6 millióan munkanélküliek Európában. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) becslései szerint több mint 75 millió fiatal keres jelenleg állást világszerte.
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy jelentős eltérés van a vállalatoknak a készségek terén jelentkező igényei és a helyi munkaerőpiacok kínálata között. Az Adecco ebben is a tettek mezejére lépett. Az INSEAD 2013 novemberében megjelentette a szingapúri Human Capital Leadership Institute (HCLI) és az Adecco együttműködésével lefolytatott kutatáson alapuló Globális tehetség versenyképességi mutató (Global Talent Competitiveness Index, GTCI) első kiadását. A GTCI egy semleges, globális mutató. Lehetővé teszi a magán- és közjogi szervezetek számára, hogy felmérjék a tehetséggondozással kapcsolatos irányelveiket, és cselekvési prioritásokat állítsanak fel.

Adecco Csoport CEO-ja, Patrick de Maeseneire szerint: „Most már második éve lesz, hogy világszerte több mint 10 000 Adecco munkatárs kivonul az utcára a fiatalok felkarolása érdekében. A világ vezető HR-szolgáltatójaként meg akarjuk velük osztani szakértelmünket. Célunk, hogy útmutatást adjunk arról, hogyan tudják megtenni első lépéseiket a szakmai ranglétrán, és hogyan tudják kidomborítani tehetségüket. A fiatalok munkanélkülisége sajnos továbbra is a legnagyobb probléma ma a világon, és egyszerűen úgy érezzük, hogy kötelességünk segíteni a megoldásban. Meggyőződésem, hogy a kormányzatoknak és a hozzánk hasonló cégeknek együtt kell működniük egy olyan környezet kialakításában, amelyben az oktatás és a tanoncidőszak jobban felkészítik a fiatalokat a vállalatok igényeire. A mai fiatalok tényleg jobbat érdemelnek. Az Adecco WayToWork programjával egy potenciálisan elveszett generációt szeretnénk ’szeretett generációvá’ alakítani.”

2014. április 30-án, kedden az Adecco dolgozói több mint 50 országban az utcákra vonulnak, meglátogatnak egyes oktatási intézményeket, egyetemeket, ahol pályaválasztási tanácsadást, valamint ingyenes képzéseket tartanak, hogy segítsék a fiatalokat az elhelyezkedésben. Ez a kezdeményezés az egész világon megvalósul. Az Egyesült Királyságban az Adecco dolgozói több mint 100 helyszínen szerveznek pályaválasztási workshopokat és tanácsadást. Az Egyesült Államokban az Adecco munkatársai körülbelül 352 városban nyílt napokat tartanak. A franciaországi Adecco munkatársak tanácsadást kínálnak, és beinvitálják a fiatalokat az ország különböző pontjain elhelyezkedő irodáikba. Ázsia- és Latin-Amerika-szerte is további tevékenységeket terveznek: Mexikó, Argentína, Kolumbia, továbbá Szingapúr, Vietnám és Thaiföld utcáit és iskoláit, egyetemeit is meglátogatják az Adecco dolgozói. Az Adecco Way to Work™ programja álláskeresési tippeket kínál a www.adeccowaytowork.com felületen keresztül, amely átfogó ismeretforrást nyújt a fiatal álláskeresők számára, útmutatást ad többek között az álláspályázatokkal, a szakmai önéletrajz elkészítésével, az interjúkra való felkészüléssel stb. kapcsolatban. 

Adecco Way to Work™ elérhetőségek:

A program weboldala: www.adeccowaytowork.com
Facebook oldal: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork
Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork