Az Adecco Experience projekt

Az Adecco Way to Work elnevezésű programjában a világ különböző részeiről származó tehetséges fiatalok vesznek részt. A fiataloknak az Adecco Experience segít megtenni az első lépést felfelé a karrierlétrán, sőt, egyikük egy hónapon át betöltheti az Adecco vezérigazgatói posztját.

 

Zürich, 2014. június 25. A világ vezető HR-szolgáltatójaként működő Adecco bejelentette, hogy kik lesznek azok a fiatal tehetségek, akik a világ vezető vállalatainál kezdhetik meg szakmai pályafutásukat. Az Adecco Experience projektre 54 országból teszteltek le és válogattak ki pályázókat. A projekt részeként a fiatalok egy hónapot töltenek el egy olyan munkahelyen, ahol a foglalkoztathatóságukat segítő munkatapasztalatra tehetnek szert. Magyarországon a kiválasztott pályázó, mint Junior Brand Manager bizonyíthatja rátermettségét az Adecco Magyarország egy multinacionális partnerénél. Július során pedig kiválasztásra került az a 10 jelölt is, akik közül valaki majd egy hónapon át - közvetlenül Patrick De Maeseneire, a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedve- próbálhatja ki magát az Adecco vezérigazgatói posztján.

 

A fiatalokban sok kérdés merül fel, amikor az első munkahelyüket keresik. Milyen attitűdökkel válhatok sikeressé egy munkahelyi környezetben? Hogyan kell egy globális szervezeten belül csapatban dolgozni? A profilom marketinges pályára tesz alkalmassá vagy inkább HR területre kéne szakosodnom? Áruházat fogok irányítani vagy inkább a digitális kommunikáció az én jövőm?

 

Az Adecco Experience projektnek és a világ vezető vállalatai közül kikerült partnereknek köszönhetően július során 54 ország fiataljainak lehetősége nyílik arra, hogy többet megválaszoljanak ezekből a nyitott kérdésekből. A résztvevők egy hónapig a gyártástól, a marketingen, az értékesítésen és a kommunikáción át, a humán erőforrás-gazdálkodásig többféle területen gyűjthetnek tapasztalatokat. Ez az első szárnypróbálgatás nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyakorlatban tanuljanak, teszteljék magukat, és bizonyítsák a tehetségük és motivációjuk értékét. A projekt befejeződésével az Adecco továbbra is támogatja őket karrier tippekkel és tanácsokkal.

 

A fiatalok munkanélkülisége napjaink egyik legsúlyosabb problémája. Ma Európában a 15-24 év közötti fiatalok 23,5%-a munkanélküli. Az állástalan fiatalok aránya Görögországban 56,9%, Spanyolországban 53,5% és Olaszországban 43,3%Ugyanakkor Európában és az USA-ban 7 millió betöltetlen állás van, mivel a fiatalok nem rendelkeznek a vállalatok által megkövetelt munkatapasztalattal. 2013-ban az Adecco úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép, és felajánlja szakértelmét a fiatal tehetségek megsegítésére. Az Adecco Way to Work programjának célja, hogy munkatapasztalathoz segítse a fiatalokat, és olyan tanácsokkal lássa el őket, amelyek javítják a foglalkoztathatóságukat és lehetővé teszik, hogy megtegyék első lépésüket a karrierlétrán.

 

Azok a fiatal tehetségek, akik jelentkeztek arra is, hogy egy hónapig betölthessék az Adecco vezérigazgatói posztját, július folyamán újabb kiválasztási folyamatban vesznek részt. A végén egyikük bebizonyíthatja, hogy képes közvetlenül Patrick De Maeseneire, a cégcsoport vezérigazgatójának védnöksége alatt tevékenykedve egy hónapon át ellátni az Adecco vezérigazgatójának feladatkörét. A vezérigazgató úr mentorként segíti majd a sikeres jelöltet az egyedülálló élmény során – amely lehetőséget ad arra, hogy felfedezze, hogyan kell irányítani egy 31 000 alkalmazottal és 650 000 partnerrel működő Fortune 500-as vállalatot.